top of page
406006524_10160723658014526_1811158096764595826_n.jpg

Plaxel+

Äntligen finns den i Umeå!

Plasmapennan utan svarta prickar

Välmående - inifrån och ut

Välkommen en trappa ner på Creative Beauty. Här hittar du en lugn miljö för avkoppling och inre välmående. Här får du en stund för ro och återhämtning. Vi hjälper dig att ta hand om din kropp och själ. Härliga ansiktsbehandlingar, massage och sockring. Vår hudterapeut Hanna är yrkesmedlem i Kroppsterapeuternas yrkesförbund där du som kund även är försäkrad.

Hej!

Det är jag som är Hanna,

hudterapeut, spaterapeut och friskvårdsmassör här på Creative Beauty.

 

Till mig kan du komma om du behöver avkoppling, mjuka upp spända muskler, en ansiktsbehandling, önskar bli sockrad, få tips och råd om din hud eller köpa hem bra hudvård.

Som nyexaminerad hudterapeut, våren 2023, startade jag företaget Cathartica relax & skincare och har sedan dess vidareutbildat mig inom bland annat massage och avancerad hudvård. Det är en av de bästa delarna med denna bransch - att det alltid något nytt att lära. Färsk forskning, nya tekniker och metoder att arbeta med och framförallt att nästan kunna plocka russinen från kakan och bara erbjuda de behandlingar som en själv gillar. En annan fantastisk del av mitt jobb är att få ta hand om alla fantastiska kunder! Att få hjälpa, dela med mig av min kunskap och att få erbjuda en stund för dig att bli ompysslad och få varva ner från vardagens ständiga brus. Känslan jag hoppas du får av din stund hos mig är just meningen bakom mitt företagsnamn, Cathartica, vilket betyder renande på latin. Om du känner dig renad mentalt eller fysiskt, det beror ofta på vad för typ av behandling som utförs under ditt besök, haha.

Följ mig gärna på sociala medier för att ta del av information, nyheter och tävlingar!

 • Instagram
 • Facebook
ansiksbhadlingar

Ansiktsbehandlingar

Bra hudvård handlar om så mycket mer än produkter och vad som sker på ytan. Det är viktigt att komma ihåg att se kroppen som en helhet och förstå att faktorer som hormoner, kost och sömn har en stor betydelse när det kommer till hudens mående. Med rätt hudvård kan vi stötta hudens naturliga processer och stärka hudens cirkulation, mikrobiom och syramantel. 

Vår hud påverkas även av yttre faktorer såsom solens UV-strålar, temperatur, luftfuktighet, avgaser, dammpartiklar etc. Därför är det extra viktigt att ge din hud näring och omtanke utifrån för att bibehålla en frisk hud.

 

Hudens allra yttersta lager består av döda hudceller som kan blockera porerna och förhindra huden från att andas. En ansiktsbehandling rengör på djupet, exfolierar och ger näring så att ditt ansikte kan återfå sin naturliga lyster. Det gör också att din hud lättare kan ta till sig de närande ingredienserna från produkterna.

På Creative Beauty anpassar vi behandlingen efter dina behov och önskemål. Du är alltid välkommen att rådfråga mig kring vilken behandling som kommer att passa dig bäst.

thumbnail_20230612_120702_edited.jpg
DSC_2708.jpg
DSC_2759.jpg
Sfba525977a2843b49e7b3757f6170712y.jpg

FÖLLINGE Professional

Tillverkas i Föllinge, Jämtland.

Ekologisk hudvård med probiotika. Framtagen för att användas på salong av utbildade terapeuter. Delar av produktserierna finns även till försäljning hos oss på

Creative Beauty.

Sfa435b02efe7473bb4986a74bbf01f6eP (1).jpg

Cathartica

"Känslan jag hoppas att du får av din stund hos mig är just meningen bakom mitt företagsnamn, Cathartica, vilket betyder renande på latin. Om du känner dig renad mentalt eller fysiskt, beror ofta på vad för typ av behandling som utförs under ditt besök, haha."

Välkomna att boka en tid för din typ av renande ♡

Vill du göra microneedling men är rädd för nålar, blod och risk för ärrbildning?

Då är Algneedling behandlingen för dig!

Samma (om inte bättre) resultat som klassisk microneedling!

received_791073492552919.jpg

Skapar 3 miljoner mikrokanaler med biologiska mikronålar av kisel. Dessa kiselspiklar utvinns ur sötvattensvampen Spongilla lacustris, som bland annat återfinns på alger.

 

Behanldingen stimulerar kollagen- och elastinproduktionen i huden och kan användas som behandling för:

- Fastare och slätare hud

- Lyster och glow

- Motverka fet hud och stora porer

- Reducera ärr och bristningar

- Reducering av solfläckar/hyperpigmenteringar

Rekommenderas att börja med

en kur på 3-5 behandlingar med 2 veckors mellanrum

Screenshot_20240218_182232_Facebook_edit

Plaxel+

Plasmapennan utan svarta prickar

Creative Beauty är först i Umeå med marknadens bästa plasmapenna!

Vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder fantastiska resultat med Plaxel+. Med en plasmablixt skapas en sammandragning i hudens yttersta lager, epidermis. “Skadan” stimulerar produktionen av proteinet kollagen som håller samman huden. Då kan vi reducera slapp hud, rynkor, fina linjer, ärr och bristningar. Det går även att ta bort skin tags/fibrom, milier, födelsemärken, leverfläckar och cherryspots. Viktigt att ha kollat upp födelsemärken och leverfläckar hos läkare innan borttagning. Behandling med Plaxel+ är alltså inget kirurgiskt ingrepp och du kan återgå till vardagen efter din behandling.

Varför är plasmapen Plaxel+ bäst?

 • Plaxel+ är en äkta plasmapenna!

 • Igen hemsk svullnad, vilket är mycket vanligt efter behandling med andra plasmapennor! 

 • Mindre prickar ger fler prickar per yta, vilket ger bättre slutresultat!

 • Ingen brutal eller traumatisk upplevelse för varken kund eller terapeut!

 • Ytterst liten risk för komplikationer (om kund följer hemråden)!

 • Skillnad efter bara en behandling! Tänk på att beroende på hudkvalité och behandlingsområde kan fler behandlingar behövas för att uppnå önskat slutresultat. 

 • Håller i upp till 2 år! Tänk på att alla är olika, men desto bättre förutsättningar för huden med underhåll, t.ex. Algneedling®, desto längre håller resultatet i sig.

Vanliga behandlingsområden är hängande ögonlock, nedåtgående mungipor, hängande kinder, slapp hud på hals, “arga rynkan” och nasolabialvecken. Boka en kostnadsfri konsultation för att få all info om behandlingen, förberedelser och eftervård.

Det är extremt viktigt att följa för- och eftervård för att inte riskera pigmentfläckar, ärr eller i värsta fall infektioner. Efterbehandlingskrämen som rekommenderas för bästa resultat och läkning finns att köpa på salongen i samband med behandlingen. 

peels_propietats-eng-baix-q7lacu8rhcmunycdm37c3zxoh4i8c3353pmt402zgg.png

Kemisk Peeling

Syrabehandlingar för: 

- Fet eller oren hud
- Pigmentfläckar
- Akne-hud
- Åldrad hud
- Slapp och glåmig hud
- Problemhud med t.ex. rosacea

Massage 

Massage utsöndrar må-bra-hormonet oxytocin i och med beröring. Oxytocin är smärtlindrande, minskar ångest och stress, sänker blodtrycket och främjar läkningsprocesser i kroppen. Massage ger också ett ökat lymfflöde och ökad blodcirkulation. Immunförsvaret blir starkare och hormonbalansen påverkas positivt. Smärtor, stelhet och trötthet i musklerna motverkas av massagen, då det ofta beror på en lokal blodbrist, sammanväxningar och knutor i musklerna och bindväven.

Olika massageformer

Förutom svensk klassisk massage erbjuder vi hotstone-massage och käkledsmassage. 

Hotstone-massage

En värmande och avslappnande massage som utförs med uppvärmda lavastenar. Bra för djup avslappning och ömma muskler. Finns som helkroppsmassage och som rygg- & nackmassage.

Käkledsmassage

Här masseras käkmuskulaturen och de muskler som ofta kan påverka eller påverkas vid spända käkar, spänningshuvudvärk, tandgnissel, klickande/knakande käke etc. Nacke, skalp, ansikte och öronområdet masseras. Massagen ser olika ut för alla kunder och tillfällen då vi utgår från din status i stunden.

Sammanfattning 

 • Ökad rörlighet

 • Förbättrad blodcirkulation

 • Förbättrad återhämtning

 • Minskad värk i kroppen

 • Ökar dina må-bra-hormoner och minskar dina stresshormoner

Massage

Candying - Next level sugaring

Bli av med oönskat hår på ett mer skonsamt sätt, jämfört med traditionell vaxning. Håret behöver vara mellan 3-15 mm för bäst resultat. Om håret är för långt kan det luggas och göra ont. Trimma håret till optimal längd innan behandlingen för att slippa onödig smärta. Tänk också på att smärttröskeln kan vara något lägre under menstruation. Brasiliansk sockring görs dock inte under din menstruation, samt endast på snippbärare.

 

Efter din behandling 

Undvik träning och annan svettig aktivitet i 24 timmar efter behandlingen, t.ex. bastu eller andra värmebehandlingar. Undvik också att duscha och smörja in dig (gäller även deodorant vid sockring av axiller) inom 12 timmar efter behandling. Detta för att minska risken för inflammerade hårsäckar då de öppnas i samband med att håret avlägsnas.

Varför Candying?

Candying är en uppgraderad version av sockring. Skin Candys sockerpastor innehåller xylitol som dels är antiinflammatoriskt och dels återfuktar huden. Ännu mer skonsamt för huden alltså!

 

Bokar du två eller fler sockringar till samma tillfälle får du 15% rabatt på totalsumman!

Vaxning
Fästpunkt 1
bottom of page