top of page
Injektionskosmetologi

Injektionsbehandlingar

"Återigen perfekt resultat efter att fått läpparna fixade av Essy"

Skönhet & injektionsbehandlingar

Vi på Creative Beauty erbjuder skönhets- och injektionsbehandlingar med Fillers och Botox. Vår injektionsbehandlare är medicinskt utbildad och certifierad och har mångårig erfarenhet av skönhet och estetiska injektionsbehandlingar. Vi innehar patientförsäkring. 

Stylage 

 STYLAGE® klassas som den tredje generationens hudfiller, bestående av hyaluronsyra; ett kroppseget icke-animalisk, ej permanent ämne. Den används till att fylla ut fina linjer, djupare veck, samt för ökad volym i t.ex. kinder och läppar. Man kan även göra ett ansiktslyft utan operation eller konvalescens. STYLAGE® finns endast på kliniker och behandling sker alltid av leg. läkare eller leg. sjuksköterska. Stylage är idag ett av de ledande varumärkena i Europa som har uppnått framgång utan konsumentmarknadsföring.

stylage-header-logo-1000x323_1.png
IMG_6965.jpg

Vad ska jag tänka på inför behandling?

Ej vara gravid eller amma. Ej ha en muskel/ neurologisk – eller blöder sjukdom. Undvik blodförtunnande medel för att minska risken för blåmärken. Undvik smärtstillande mediciner som Ipren (Ibuprofen), Voltaren (Diklofenak) och Naproxen en vecka innan behandling. Undvik Omega 3 två veckor och alkohol minst fem dagar innan ditt besök.

Första dygnet efter din behandling ska du inte:  

  • Röra den behandlade huden

  • Utsätt dig inte för hög värme eller extrem kyla

  • Undvik varma bad/bastu

  • Träna inte hårt

  • Drick inte alkohol

  • Drick inte kaffe eller annan dryck som innehåller koffein

  • Använd inte smink

  • Byt ut antiinflammatoriska läkemedel av typen NSAID (tex Ipren och Voltaren) till andra smärtstillande som Alvedon och Panodil

Botox

Botox är ett muskelavslappnande medel som används för att reducera mimiken och minska rynkor. Vanliga behandlingsområden är de horisontella linjerna i pannan och kråksparkar kring ögonen och ”argrynkan” Resultatet syns inte förrän efter ett par, tre dagar. Fulla effekten ser man efter ca 14 dagar. Denna muskelavslappning är tillfällig och avtar gradvis, efter 3 månader brukar effekten generellt avta, men det är väldigt individuellt. Botox är inget man använder för att fylla läpparna med.

När en specifik muskel slappnar av efter behandling med Botulinumtoxin kommer huden runt området att se slätare ut med färre rynkor. Det är bara de området som behandlas som ändras, resten av ditt ansikte kan du röra precis som vanligt. Du kommer fortfarande kunna le och kisa, bara med färre rynkor.

Filler

En fillerbehandling är en volymgivande injektionsbehandling baserad på hyaluronsyra som används för att släta ut rynkor, bygga upp förlorad volym, läppförstoring och även föryngra huden och behandla ärr. Det ger ett omedelbart resultat. 

Åldrandet är naturligt och genom åren tappar hud och vävnad sin elasticitet, fukt, ligament och muskelfästen slappar till sig och fettkuddarna krymper i storlek, vilket resulterar i linjer, rynkor, håligheter och slapp hud. Genom försiktiga injektioner kan man placera fillern där det behövs stärkas upp, ersätta förlorad vävnad eller återfukta och hjälpa till att återskapa formerna i ansiktet. 

"Det finns flera olika behandlingsområden och tekniker för att framhäva ansiktets naturliga drag och återställa den förlorade vävnaden. Några exempel på de mest efterfrågade behandlingsområdena i ansiktet är läppar, haka, käklinje, näsa, kindben, tårdiken och tinningar. Många tror fortfarande att fillerbehandlingar kommer förändra hela ansiktet eller göra att man ser överfylld ut.

Filler är inte lika med ett stelt och uttryckslöst ansikte! En duktig behandlare hjälper dig att se fräsch och pigg ut och dra tillbaka åldrandet några år om det var syftet. Ankläppar och platt panna var inne på 90 och 00 talet men hej, det är 2022 nu och tekniken, syftet och kunskapen är helt annan"

Botox injektion

Ny estetisk injektionslag 1 juli 2021

För våra kunders säkerhet följer Creative Beauty den nya lagen om estetiska injektionsbehandlingar som gäller från och med den 1 juli 2021. Vår behandlare Ehsan är legitimerade sjuksköterskor vilket det är lag på från och med 1 juli. Om du är ny kund, ska göra en ny typ av behandling du inte gjort förut, eller om det gått mer än 6 månader sedan din senaste behandling kommer Ehsan att kontakta dig 2 dagarn innan din behandling för konsultation. minst två dagar innan din behandling. Åldersgräns för estetiska injektioner är 18 år.

bottom of page